LG onthult nieuwe Ai-functies in camera en V30 (2018)

LG heeft in aanloop naar het Mobile World Congress een aantal details naar buiten gebracht voor de nieuwe Ai-functies. Diverse toestellen zullen uitgebreid worden met nieuwe camera-functies. Ook brengt het bedrijf meer naar buiten over de vernieuwde V30.

LG met Ai-functies

Fans van LG worden dit jaar een beetje teleurgesteld tijdens het MWC. Tijdens de beurs zal er geen persconferentie gehouden worden door de Koreaanse fabrikant. Wel zal er een nieuwe LG V30-variant tentoongesteld worden, maar is deze op de beurs zelf te bewonderen, zonder persconferentie.

Kunstmatige intelligentie zal steeds belangrijker worden in smartphones en ook LG zet hier op in. De eerste reeks technologieën zal tijdens het MWC in de 2018-versie van de V30 te zien zijn. De naam wordt niet onthuld, maar eerder gingen er berichten rond over de LG V30s en de technologie LG Lens.

LG Camera Ai

De kunstmatige intelligentie (Ai) zal vooral in de camera terug te vinden zijn. De applicatie zal verschillende scènes herkennen en hier de instellingen op aanpassen voor het beste plaatje. Daarbij kunnen QR-codes gescand worden en kan de camera objecten en onderwerpen herkennen. Op basis hiervan worden suggesties getoond voor meer informatie of om het product direct te bestellen bij een winkel.

LG camera 2018

Voice Ai

Middels Voice Ai voegt LG 32 spraakopdrachten toe voor de camera en in andere apps. Deze werken in samenwerking met Google Assistant. Je kunt bijvoorbeeld met een spraakopdracht direct het commando geven dat de groothoeklens geactiveerd wordt, of een bepaalde modus wordt geselecteerd.

LG Ai functies camera

LG heeft bekend gemaakt dat verschillende bestaande LG-smartphones ook een aantal van de Ai-functies krijgen. Sommigen zijn alleen voor de nieuwste LG-toestellen. Er wordt niet bij gezegd welke toestellen dan de nieuwe functies krijgen, maar we hopen in ieder geval op de LG V30 en LG G6 en (heel) misschien de LG Q6.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel