LG Q6 vanaf dit weekend verkrijgbaar: stijlvol toestel voor €349

LG heeft vanmorgen op een bijeenkomst laten weten dat het de LG Q6 dit weekend al uitlevert in Nederland. De smartphone werd een maand geleden aangekondigd door de Koreaanse fabrikant en toont overeenkomsten met de LG G6.

LG Q6 vanaf 12 augustus te koop

Vanmorgen was DroidApp aanwezig bij een persbijeenkomst van LG. Het bedrijf zette hier de nieuwe LG Q6 centraal, die medio juli werd aangekondigd. Het bedrijf heeft bevestigd dat de nieuwe mid-end smartphone met prima specificaties vanaf dit weekend verkrijgbaar zal zijn in Nederland. Bij eerdere geruchten uit Duitsland werd 21 augustus genoemd, maar dat wordt dus vervroegd.

Overigens is de prijs van de LG Q6 wel net als in de eerdere informatie juist; het toestel gaat namelijk 349 euro kosten. Daarbij hoopt LG het toestel zo te verkopen in combinatie met een abonnement dat je onder de BKR-grens blijft. Wel kan het hierbij zijn dat je moet bijbetalen voor de smartphone.

LG Q6

De LG Q6 zal in Nederland uitgebracht worden in de kleuren Astro Black en Ice Platinum. In België komt het toestel daarnaast ook beschikbaar in Terra Gold, zo werd bevestigd. De LG Q6 doet veel denken aan de high-end LG G6. Wel ontbreekt bij de Q6 een dual-camera en een vingerafdrukscanner. De LG Q6 is verder compleet uitgerust met een 5,5 inch Full-HD display. Ook hier is sprake van het zogenoemde FullVision waarbij de schermranden minimaal zijn en het scherm het grootste gedeelte van de voorkant inneemt.

Foto’s maken kan met de 13 megapixel camera aan de achterzijde of de 5 megapixel camera aan de voorzijde. Er is een Qualcomm Snapdragon 435 octa-core processor, 3GB RAM en 32GB opslagruimte beschikbaar. LG levert de Q6 met Android 7.1.1 Nougat en daarover de eigen LG skin. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh.

Gezichtsherkenning

Daarnaast kan er op twee manieren gebruik gemaakt worden van gezichtsherkenning, zo belooft LG. DroidApp heeft een testexemplaar meegekregen om in de komende weken aan de slag te gaan met de LG Q6. Uiteraard zullen we al onze bevindingen met je delen.

Zoals gezegd zal het toestel dit weekend verkrijgbaar zijn en komt het toestel op de markt voor 349 euro. De LG Q6 specificaties en meer informatie vind je via onderstaande button op de LG Q6 pagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel