LineageOS 15.1 gebaseerd op Android 8.1 Oreo aangekondigd

De ontwikkelaars van LineageOS zitten niet stil en hebben versie 15.1 van hun aangepaste Android-versie uitgegeven. De gemodificeerde versie van het besturingssysteem kan reeds op 11 toestellen geïnstalleerd worden waaronder twee tablets.

LineageOS 15.1

Volgens het team van Lineage was de overstap naar Android 8.1 Oreo groot, door de manier waarop Project Treble omgaat met hoe hardware binnen het Android OS werkt. Veel van de code is opgeschoond of herschreven om LineageOS toekomstbestendig te maken. Een aantal functies werkt nu samen met onderdelen uit Project Treble zodat deze voldoen aan de Android-standaard.

Nieuw is ook dat je verschillende kleuraccenten kunt gebruiken op je smartphone of tablet in combinatie met een donker of licht thema. Het thema kan zich ook automatisch aanpassen aan de tijd, zo heb je ’s nachts een donker thema en overdag een licht thema. Met Automagic stelt je toestel automatisch de ideale wallpaper voor.

In de eigen launcher die het team van Lineage meelevert zijn ook een aantal wijzigingen aangebracht. Je kunt namelijk gebruik maken van icon packs om het uiterlijk van de launcher naar eigen smaak in te richten. Heb je liever vierkante icoontjes in plaats van ronde icoontjes dan kun je dit ook met een instelling aanpassen. Verder heeft de camera applicatie met een update ondersteuning voor het lezen van QR-codes gekregen.

Nieuwe regels voor apparaat ondersteuning

Vanaf versie 15.1 van LineageOS hanteert het team een set regels voor het ondersteunen van apparaten. Dit document specificeert waaraan een apparaat moet voldoen om LineageOS te kunnen draaien. Zo weet je als gebruiker of het apparaat ook echt alle functies uit Lineage ondersteunt. Alle apparaten met versies voor 15.1 hoeven nog niet te voldoen aan de LineageOS Device Support Requirements.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel