LineageOS nu ook beschikbaar voor Xperia Z5, Galaxy S6 en meer toestellen

LineageOS is een aangepaste ROM voor Android waarbij er extra functionaliteit wordt toegevoegd aan het toestel. Enthousiaste ontwikkelaars hebben er nu voor gezorgd dat meer toestellen geschikt zijn gemaakt voor LineageOS, waaronder de Galaxy S6 en Xperia Z5.

Lineage naar meer telefoons

Met het uitbrengen van Lineage voor zes nieuwe toestellen kunnen eigenaren langer genieten van een up-to-date systeem. De ROM probeert zoveel mogelijk de standaard Android omgeving te tonen aangevuld met een aantal extra’s. De Samsung Galaxy S6, S5 Sport en Sony Xperia Z5 zijn nu geschikt voor het besturingssysteem. Ook kan op de Xiaomi Redmi 3X en 3S Lineage geïnstalleerd worden, net als de ZTE Axon 7 Mini.

Een aantal telefoons worden niet langer ondersteund, zoals de ZenFone 2 van Asus. De ontwikkelaar van Lineage voor deze smartphone heeft geen werkend exemplaar meer in zijn bezit en kan daarom niet verder met het maken van nieuwe versies. Voor de HTC One M9 werd een versie uitgebracht maar dit bleek tot vastgelopen telefoons te leiden. De builds zijn beschikbaar via de website van LineageOS.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel