‘McDonald’s gaat bestellingen opnemen via mobiele app en website’

Fastfoodketen McDonald’s werkt aan een mogelijkheid om bestellingen op te nemen via de website en de mobiele applicaties. 1500 restaurants zijn al uitgerust met de software om dit mogelijk te maken. Echter laat de ontwikkeling nog wel even op zich wachten.

McDonald’s is bezig met het ontwikkelen van het plaatsen van een bestelling via de website en mobiele applicaties van de fastfoodketen. Het hoofd van McDonald’s Duitsland, Holger Beeck, meldt dat dit aan het Duitse Tagesspiegel. De mogelijkheid tot het plaatsen van een bestelling via de website en Android-app (en voor andere mobiele platformen), is een volgende stap in de steeds moderner wordende wereld.

Android McDonald's

In Duitsland zijn 1500 restaurants al uitgerust met de software om online bestellingen te accepteren. Daarnaast zijn er op dit moment 100 keukens geschikt om bepaalde delen van de bestelling te automatiseren en zullen de nieuwe restaurants van McDonald’s (in ieder geval in Duitsland) uitgerust worden met de nieuwe technologie.

Het opnemen van de bestelling via de website en bijvoorbeeld de Android-app van McDonald’s zal op zijn vroegst pas in 2016 mogelijk zijn. McDonald’s Duitsland geeft hierbij de reden op dat de nodige dingen omgezet moeten worden, om dit mogelijk te maken. McDonald’s Duitsland doet deze uitspraken nadat in 2013 de fastfoodketen een omzetdaling noteerde.

Of McDonald’s Nederland de mogelijkheid zal gaan bieden om online bestellingen te plaatsen via website en app, is niet bekend gemaakt. Echter is de kans wel aanwezig omdat ook McDonald’s mee moet gaan met de moderne technologie.

Via: Curved

Lees ook

Reageer op dit artikel