Mede-oprichter van Android teast nieuwe smartphone zonder randen

Andy Rubin, mede-oprichter van Android, heeft op internet een teaser geplaatst waarin we een nieuwe smartphone te zien krijgen. Met zijn eigen bedrijf Essential, waar oud-medewerkers van Google en Apple in zitten, wordt gewerkt aan een nieuw toestel met Android.

Smartphone van Andy Rubin

De mede-oprichter van Android komt op termijn met een eigen high-end smartphone. Hij heeft het bedrijf Essential enige tijd geleden opgericht. In december 2015 begonnen bijvoorbeeld de eerste geruchten daarover. Het team van medewerkers bestaat zowel uit oud-medewerkers van Google en Apple. Op Twitter heeft Andy Rubin een eerste beeld naar buiten gebracht waarbij we voorzichtig een beeld krijgen van het toestel.

Andy Rubin smartphone teaser Twitter

Hij laat weten “Ik ben enthousiast over hoe het is vormgegeven. Ik kan niet wachten op het moment dat meer mensen het in handen krijgen.” Het toestel is niet heel goed te zien op de foto maar we krijgen wel een aantal duidelijkheden. Zo zullen er nauwelijks schermranden aanwezig zijn en moet het toestel de strijd aangaan met de Google Pixel, iPhone en andere high-end smartphones.

Het is nog maar de vraag of het toestel door de smalle randen ruimte kan bieden voor een front-camera. Ook zien we aan de rechterkant de volumetoetsen. Het is niet bekend wanneer we de nieuwe smartphone van Andy Rubin kunnen verwachten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel