Gaat oprichter Android eigen smartphones fabriceren?

De oprichter en uitvinder van Android, Andy Rubin zou plannen hebben om met een geheel nieuw bedrijf eigen smartphones te maken. Rubin werkte tot maart 2013 bij Google als senior vice president mobile en digital content.

Andy Rubin zoekt investeerders

Rubin liet recentelijk weten dat hij na een pauze van twee jaar toch weer wil werken aan Android. Ditmaal niet op het gebied van software, maar het maken van de hardware. Om Android smartphones te kunnen maken is Rubin nu op zoek naar investeerders voor zijn nieuw op te richten bedrijf, dat schrijft The Information.

Diverse mensen in de telecomindustrie weten de bron te vertellen dat Rubin actief zoekt naar personeel en eerder wist hij al 300 miljoen dollar binnen te halen via Playground Fund. Playground Fund is een investeringsmaatschappij die hij zelf heeft opgericht.

Het is misschien een logische stap om Andy Rubin smartphones te laten maken. Als uitvinder van Android weet hij als geen ander hoe het mobiele besturingssysteem werkt, wij zijn in ieder geval erg benieuwd wat Rubin ons gaat brengen.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel