Pepsi P1s: frisdrankfabrikant komt met zeer betaalbare smartphone

De frisdrankfabrikant Pepsi heeft haar eigen smartphone aangekondigd. Het gaat om de Pepsi P1s die draait op Android 5.1 Lollipop en opvalt door de metalen behuizing. De prijs van de Pepsi P1s ligt erg laag in vergelijking met de vergelijkbare smartphones en zal vanaf december in China verkrijgbaar zijn.

Pepsi P1s

Pepsi heeft een eigen smartphone, de Pepsi P1s. De geruchten over een Pepsi smartphone doken vorige maand al op en nu is het werkelijkheid. De Pepsi P1s heeft een 5,5 inch Full-HD display en dankzij de toepassing van 2.5D-glas is er aan de zijkanten van het scherm een lichte afronding voor het design. Aan de voorzijde van de Pepsi P1s is een 5 front-megapixel camera te vinden en aan de achterzijde is er de 13 megapixel camera.

Onder de motorkap van de Pepsi P1s is een octa-core processor te vinden van MediaTek die een rekenkracht levert van 1.7 GHz. Andere technische specificaties van het toestel zijn de 2GB aan RAM-geheugen, het 16GB aan interne geheugen, de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden en de 3000 mAh batterij.

Pepsi dido OS

De Pepsi P1s draait op Android 5.1 Lollipop. Wel is de skin over Android aangepast door de eigen Pepsi-interface; dido OS. Een vingerafdrukscanner is ook aanwezig op de Pepsi P1s en is er ondersteuning voor dual-sim met 4G-connectiviteit. Het is onwaarschijnlijk dat de Pepsi P1s ook naar Europa en dus naar Nederland zal komen. In China heeft de P1s een prijskaartje van omgerekend iets meer dan 100 euro.

Gelukkig kan je dankzij ons overzicht met de 6 beste Android-smartphones tot 200 euro toch nog een betaalbare smartphone vinden binnen Nederland. Een voorbeeld is de Wiko Rainbow Jam voor 100 euro, die ons positief wist te verrassen in onze Wiko Rainbow Jam review.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel