Mede-oprichter van OnePlus laat zich los over de notch van de OnePlus 6

Mede-oprichter van OnePlus, Carl Pei, heeft zich losgelaten over de verwachtingen van de nieuwe OnePlus 6. Gisteren verscheen dankzij Evleaks al een foto, en Pei geeft nu meer informatie over de notch. Deze moet anders zijn dan bij de concurrenten.

De notch van de OnePlus 6

Hoewel het nog niet definitief is dat het nieuwe toestel van de Chinese fabrikant de naam OnePlus 6 krijgt, is wel zeker dat de telefoon een notch krijgt. Niet iedereen is even blij met de invoering van de inkeping aan de bovenkant van het scherm, maar OnePlus heeft de plannen al uitgedacht. Daarin zien we ook de onderstaande foto. Gisteren verscheen dankzij Evleaks al een nieuwe foto van de achterkant van geborsteld metaal.

OnePlus 6 notch

In een interview met The Verge laat mede-oprichter Carl Pei weten dat de notch kleiner zal zijn dan van de iPhone X. Hierbij noemt hij al de precieze afmetingen van de notch; 19,616 bij 7,687 millimeter. Bij de iPhone zou deze groter zijn doordat er gebruik gemaakt wordt van Face ID. Volgens Pei gaat het bedrijf verder dan ‘andere copycats’ en wil het meer aandacht besteden aan het gebruik van de notch.

Naar eigen zeggen heeft het ontwikkelteam van OnePlus 1000 Play Store apps getest in combinatie met de notch. Er werd toen gekeken of er een speciale modus voor de compatibiliteit nodig was. Waarschijnlijk wordt bij het bekijken van filmpjes softwarematig de rand weer toegevoegd, zodat er geen beeld verloren gaat als je een video afspeelt.

De OnePlus 6 zal ook voorzien zijn van slimme gebaren waarmee weer bespaard kan worden op toetsen. De gebaren lijken sterk op die van de iPhone, en Pei ontkent ook niet dat ze wat afgekeken zijn van Apple. Eerder werd gedacht aan een introductie in juni, maar het feit dat OnePlus zich al zo loslaat over het ontwerp, kan het zomaar zijn dat we eerder de OnePlus 6 te zien krijgen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel