Meizu Pro 7 en Pro 7 Plus komen naar Europa: bijzonder toestel met display aan achterkant

Meizu is vooral in de Aziatische landen een bekende smartphonemaker. Onlangs presenteerde het bedrijf haar twee nieuwe devices; de Meizu Pro 7 en Pro 7 Plus. Beide toestellen hebben een 2,0 inch display aan de achterzijde. Nu is bekend gemaakt dat de telefoons uitgebracht worden in verschillende Europese landen.

Meizu Pro 7 naar Europa

De Chinese fabrikant Meizu is hier dan niet zo bekend, in verschillende landen brengt het bedrijf toestellen uit, waaronder enkele Europese landen. De onlangs aangekondigde Meizu Pro 7 en Pro 7 Plus komen naar Europa. De Spaanse en Franse afdeling van Meizu heeft dit bekend gemaakt.

De toestellen hebben niet alleen aan de voorzijde een beeldscherm, maar ook aan de achterzijde een AMOLED-display. Hierop kunnen notificaties, meldingen, agenda-items, de camera en dergelijke getoond worden. Daarbij hebben de toestellen een 12MP dual-camera en is er een 16MP front-camera.

Meizu Pro 7

Onderling tussen de twee toestellen zitten wat kleine verschillen. De Pro 7 krijgt een 5,2 inch Super AMOLED Full-HD display mee en een MediaTek Helio P25 processor. Ook is er een 3000 mAh accu aanwezig en heeft de Plus een 3500 mAh accu. De Pro 7 Plus heeft een 5,7 inch Super AMOLED scherm met Quad-HD resolutie. Daarbij is de Pro 7 Plus van Meizu de eerste smartphone met een MediaTek Helio X30 processor met tien cores.

Zowel de Meizu Pro 7 als de Pro 7 Plus draaien op Android 7.0 Nougat. Omgerekend naar euro’s begint de prijs voor de Pro 7 op 365 euro en betaal je voor de Plus 450 euro. We schatten de kans erg klein dat de toestellen door de fabrikant in Nederland uitgebracht worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel