Microsoft brengt Android notificaties naar Windows 10

Microsoft wil het mogelijk maken om op Windows 10 apparaten de notificaties van je Android smartphone of tablet te ontvangen. Hoe de softwaregigant dit precies wil gaan doen is uitgebreid besproken tijdens een Build 2016 sessie van Microsoft. Windows 10 werd eind 2014 gepresenteerd door Microsoft. Sinds vorig jaar worden de apparaten voorzien van de nieuwste Windows-versie.

Android notificaties in Windows

Voor het doorsturen van notificaties in Android wordt gebruik gemaakt van de Cortana applicatie. Deze app maakt het mogelijk om Android notificaties door te sturen naar een Windows 10 computer. Hierbij is het mogelijk om vanaf je eigen computer te antwoorden op de ontvangen notificaties. Ook zou het verwijderen van een notificatie er voor zorgen dat dit op beide apparaten gebeurt.

Windows 10 notificaties Android

Om de notificaties door te zenden naar een desktop computer maakt de Cortana app gebruikt van een cloud omgeving waar de notificaties tijdelijk opgeslagen worden. Microsoft heeft echter niet bekend gemaakt wanneer we deze functie kunnen verwachten. Het is wel te verwachten dat in een toekomstige versie van Windows mogelijk zal zijn. De Cortana-app is momenteel ook niet beschikbaar voor Nederland en België.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel