Microsoft Next Lock Screen uitgebreid met vingerafdruk-ondersteuning

Microsoft heeft een grote update voor hun Next Lock Screen uitgebracht. Misschien verwacht je van Microsoft niet zo snel een Android applicatie anders dan bijvoorbeeld Outlook of Word, maar Microsoft heeft onder andere een vergrendelscherm applicatie voor Android uitgebracht. Met de update is het aantal features verder uitgebreid.

Next Lock Screen

Het fijne van Android is dat je van alles kunt aanpassen op je smartphone. Zo ook het vergrendelscherm. Next Lock Screen is een uitgebreide applicatie die je vergrendelscherm laat aanpassen zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld een aantal veel gebruikte applicaties op je vergrendelscherm plaatsen net als een aantal instellingen, zoals WiFi, de zaklamp of Bluetooth. Je kunt deze openen door onderaan het scherm omhoog te vegen.

Om je smartphone te ontgrendelen veeg je naar beneden. Uiteraard kun je je telefoon beveiligen met een PIN-code of een patroon en mocht je telefoon een vingerafdrukscanner hebben, dan wordt dit nu ook ondersteund door Next Lock Screen.

Erg handig is ook dat Next Lock Screen je notificaties laat zien. Door naar rechts te vegen open je de betreffende applicatie. Next Lock Screen laat ook het weer zien, door op het weer-icoontje te klikken zie je de voorspelling voor vandaag en morgen. Mocht je vaak naar muziek luisteren op je smartphone, dan is het natuurlijk handig dat je je muziek kunt regelen op je vergrendelscherm. Ook dit is mogelijk, Next Lock Screen ondersteunt onder andere Spotify, Audible en Pandora.

Nieuw met de update is ook ‘Smart Contacts’ en ‘Smart Lock’. Met laatst genoemde wordt aan de hand van je locatie bepaald of er een toegangscode gevraagd moet worden. Ook kan automatisch op basis van je locatie de wallpaper bepaald worden in Next Lock Screen.

Downloaden

Next Lock Screen is gratis te downloaden in de Google Play Store via onderstaande button.

Next Lock Screen
Next Lock Screen
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel