Microsoft Office apps update brengt verbeteringen met PDF, afbeeldingen en RTF

Microsoft heeft wederom een handige update uitgebracht voor haar Office pakket op Android. Met dit keer de mogelijkheid om documenten te exporteren naar een PDF-bestand. Voor de Microsoft Office apps PowerPoint, Excel en Word zijn er nog enkele verbeteringen te vinden.

Microsoft Office: Exporteren als PDF

Op de computer kun je in Office al veel langer documenten, presentaties en sheets exporteren naar PDF formaat. Maar vanaf nu kan dat ook met de Android apps van Microsoft, in bijvoorbeeld Word kun je er voor kiezen om een document op te slaan als PDF. Het voordeel hiervan is dat de ontvanger van het bestand altijd de juiste opmaak te zien krijgt. Hierbij moeten we wel opmerken dat het converteren naar PDF plaatsvindt op servers van Microsoft. Je hebt voor het opslaan als PDF dus een werkende internetverbinding nodig.

Microsoft Office opslaan als PDF

RTF

Ook kan de Word-app nu RTF bestanden openen, iets wat voor de app voorheen onmogelijk was. Verder is het nu mogelijk om afbeeldingen rechtstreeks vanaf je camera in te voegen in bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie. De drie Microsoft apps Word, Excel en Powerpoint zijn gratis te verkrijgen via de Google Play Store.

Microsoft Word: Edit Documents
Microsoft Word: Edit Documents
Microsoft Excel: Spreadsheets
Microsoft Excel: Spreadsheets
Microsoft PowerPoint
Microsoft PowerPoint
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel