Microsoft Office-apps krijgen auto-save functionaliteit en versiebeheer

Microsoft heeft haar Office-apps, Word, PowerPoint en Excel voor Android uitgebreid met een auto-save mogelijkheid. Gebruikers kunnen vanaf nu eveneens gebruik maken van versiebeheer, waarmee je precies kunt zien wie aan een bestand gewerkt heeft. Met de nieuwe functies wil Microsoft nog verder de strijd aan gaan met de Google Drive-apps.

Automatisch opslaan en versiebeheer

Wie bijvoorbeeld Word of Powerpoint gebruikt op Android zal merken dat bestanden nu automatisch worden opgeslagen. Hiermee voorkom je dat je belangrijk werk verliest als je batterij leeg is of je telefoon moet opnemen. In de nieuwe update van Powerpoint, Word en Excel zit de mogelijkheid om online met anderen aan een document te werken. Deze functie is niet nieuw in de mobiele apps, Google doet dit al veel langer met Docs en Sheets.

Versiebeheer Word Android

Toch is het toevoegen van het gezamenlijk werken aan documenten handig want het geeft gebruikers een extra keuze. In combinatie met het toegevoegde versiebeheer is het makkelijk te volgen wie iets heeft veranderd aan een presentatie of document. Is de wijziging niet goed, dan keer je gemakkelijk terug naar een eerdere versie uit de lijst met opgeslagen versies van het document.

De update voor Powerpoint, Excel en Word zijn allen gratis te verkrijgen via de Google Play Store.

Microsoft Word: Edit Documents
Microsoft Word: Edit Documents
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Microsoft Excel: Spreadsheets
Microsoft Excel: Spreadsheets
Microsoft PowerPoint
Microsoft PowerPoint
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel