Microsoft updatet Office-apps Word, Excel en PowerPoint naar versie 16.0

Microsoft heeft haar Office-apps voor Android bijgewerkt naar een nieuwe versie. Het gaat om de apps Word, Excel en PowerPoint. Alle drie de applicaties zijn verder verbeterd en er zijn bugfixes doorgevoerd. Daarnaast heeft Microsoft de applicaties ook voorzien van nieuwe functies.

Microsoft Office voor Android

Alle drie de Office-apps voor Android hebben van Microsoft een update gekregen. De applicaties brengen de kantoorsoftware naar je tablet of smartphone. De basis-functies van de apps zijn gratis te gebruiken en met een Office 365-abonnement krijg je nog wat extra mogelijkheden tot je beschikking. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

Word

Met Word voor Android kan je voortaan meerdere markeringskleuren kiezen. Het is daarnaast in Microsoft Word mogelijk om gebruik te maken van de functie ‘slim zoeken’. Hiermee kan je relevante definities, afbeeldingen en dergelijke direct vanuit Word zoeken op het web. Voor de gebruikers van de apps QQ en WeChat biedt Word nu de mogelijkheid om een bestand direct via deze twee apps te delen. Ook het registreren voor een Microsoft-account is makkelijker gemaakt.

Microsoft Word: Edit Documents
Microsoft Word: Edit Documents

Excel

Microsoft Excel heeft net als bij Word de gemakkelijkere registratieprocedure en het delen van een bestand via QQ en WeChat. Je kunt in Excel voor Android nu de tabelstijlen aan te passen. Zo kan je direct de vormgeving van een tabel wijzigen. In Excel zijn er meer opties te vinden om te plakken. Je kunt er nu ook voor kiezen om alleen een formule, een waarde of de opmaak van een gekopieerde cel te plakken. Tot slot geeft Excel je de mogelijkheid om schuine en gedrukte tekst weer te geven.

Microsoft Excel: Spreadsheets
Microsoft Excel: Spreadsheets

PowerPoint

De derde app uit de Office-reeks is PowerPoint. Microsoft heeft deze app ook voorzien van de verbeterde registratieprocedure en het verbeterde delen. Verder is er bij deze app slechts één extra functie toegevoegd; en dat is op het gebied van het afspelen van multimedia. Wanneer een mediabestand is ingesloten in een presentatie kan die voortaan direct bekeken worden in de PowerPoint app.

Microsoft PowerPoint
Microsoft PowerPoint
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel