Officieel: Microsoft neemt toetsenbord-app SwiftKey over

Microsoft neemt de toetsenbord-app SwiftKey Keyboard over. De applicatie die naast Android ook beschikbaar is voor Apple iOS zal vanaf vandaag onderdeel zijn van Microsoft. SwiftKey is één van de meest geliefde toetsenbord-apps voor Android. Acht jaar geleden werd SwiftKey uitgebracht.

SwiftKey overname

De toetsenbord-app SwiftKey is vanaf vandaag eigendom van Microsoft. Honderden miljoenen mensen vertrouwen inmiddels op de technologie achter het slimme toetsenbord. Naar schatting zijn er 10 miljard toetsaanslagen geweest in honderd verschillende talen. Dit zou neerkomen op een besparing met typen van meer dan 100.000 jaar. Het doel van SwiftKey was om het beste product neer te zetten voor haar gebruikers, dit zal ook na de overname niet veranderen. De applicaties blijven gratis.

SwiftKey Microsoft

Microsoft zal naar verwachting de ontwikkelaars van de app ondersteunen en helpen de app te verbeteren. De kans is ook aanwezig dat de technologie achter het toetsenbord gebruikt zal worden voor de smartphones van Microsoft (Nokia Lumia) zelf met Windows 10 Mobile en wellicht ook Windows Phone.

SwiftKey is niet de eerste naam die door Microsoft overgenomen werd. Eerder werden al Wunderlist en Sunrise Calendar in de armen gesloten van Microsoft. Met de laatst genoemde loopt het echter minder positief af, deze dienst zal worden geïntegreerd in Outlook en zal daarna als losse app verdwijnen. SwiftKey is voor 250 miljoen dollar overgenomen door Microsoft.

Microsoft SwiftKey Keyboard
Microsoft SwiftKey Keyboard
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel