Outlook for Android krijgt make-over, Sunrise Calendar stopt

Microsoft heeft vandaag nieuwe plannen bekend gemaakt omtrent de ontwikkeling van haar apps. Vanmiddag schreven we al over de nieuw uitgebrachte app Arrow Launcher, nu is er nieuws omtrent Outlook en Sunrise Calendar. De populaire agenda-app zal namelijk niet meer verder onderhouden worden.

Microsoft Outlook voor Android

Microsoft Outlook voor Android krijgt een make-over. Vandaag heeft Microsoft de plannen bekend gemaakt over hoe de vernieuwde Outlook-app er uit zal komen te zien. Microsoft zal voor Outlook gebruik maken van verschillende Material Design elementen. Er is een vernieuwde header, een verbeterde berichtenlijst en er zijn verschillende visuele veranderingen.

Outlook Android

Outlook zal ook de afbeelding van de verzender tonen aan de linkerkant, zodat je precies ziet wie er heeft gemaild. Outlook zal ook duidelijk laten zien of er een uitnodiging of bijlage in de mail aanwezig is. Wanneer er in de mail een uitnodiging is, dan zie je direct de datum met tijd van het evenement onder het bericht staan.

Outlook Android Agenda

Agenda

De agenda in Outlook zal ook vernieuwd worden. De vernieuwde interface zet meer informatie over de gebeurtenissen voor je op een rijtje. Ook voor de agenda in de Outlook app is er Material Design gebruikt, zodat de applicatie er erg strak uitziet. Ook de weergave van contacten en personen is onder handen genomen met de nieuwe update voor Outlook. De update voor de Outlook app zal begin november beschikbaar zijn in de Google Play Store.

Outlook Android

Sunrise Calendar

Sunrise Calendar werd in februari van dit jaar overgenomen door Microsoft. Het team achter de populaire kalender-app is overgegaan naar Microsoft en onderdeel van het Outlook team. Microsoft heeft bekend gemaakt dat er niet verder gewerkt zal worden aan de app Sunrise Calendar.

Sunrise Calendar tv

In de komende maanden zullen verschillende functies uit Sunrise Calendar ook in Outlook toegevoegd gaan worden inclusief de integratie van verschillende apps en diensten. Uiteindelijk zal Outlook de app Sunrise vervangen. Tot het moment dat de functies uit Sunrise in Outlook zijn geïntegreerd zal Sunrise Calendar wel beschikbaar blijven.

Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel