Microsoft komt met OneClip, concurrentie voor Pushbullet?

Achter de schermen is Microsoft bezig met OneClip een dienst waarmee content naadloos gedeeld kan worden over diverse platformen. Krijgt Pushbullet een geduchte concurrent?

Microsoft OneClip

OneClip zoals de dienst zal gaan heten lijkt in vele aspecten op wat Pushbullet doet. Namelijk het delen (pushen) van content naar al je apparaten. OneClip detecteert ook wat je op je clipboard hebt staan en categoriseert dit automatisch voor je. Of je nu een link, telefoonnummer, afbeelding of stukje tekst gekopieerd hebt.

Om van OneClip gebruik te kunnen maken moet op iedere device die je wilt koppelen een PIN code gegenereerd worden. Net zoals bij Telegram wanneer je een nieuw apparaat koppelt aan je account. Je kunt ook opgeven welke tekst absoluut niet met OneClip gedeeld mag worden, bijvoorbeeld als je een wachtwoord kopieert uit KeePass of LastPass.

Wanneer OneClip uitgebracht wordt voor het grote publiek is nog niet bekend, Microsoft is al sinds 2014 bezig met het testen en uitwerken van de applicatie. Pushbullet kan in ieder geval zijn borst nat maken, de uitgebreide functies zoals het categoriseren van knipsels en het snelle synchroniseren tussen devices maakt OneClip tot een serieuze concurrent.

Bron: TheNextWeb

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel