Microsoft Photos Companion maakt overzetten foto’s naar PC makkelijker

Er zijn meerdere manieren om foto’s van je smartphone naar je computer te verplaatsen bijvoorbeeld via de cloud. Microsoft heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee je direct foto’s van je smartphone naar je Windows computer kunt verzenden. Voor de functie is wel een Windows 10 computer nodig.

Microsoft Photos Companion

Microsoft Photos Companion is een applicatie uit de garage van het softwarebedrijf. Dat betekent dat de applicatie als experiment is ontwikkeld, Microsoft brengt wel vaker garage-apps uit zoals bijvoorbeeld een notitieblok. Photos Companion richt zich op het makkelijk overzetten van foto’s naar een Windows computer. Maak je al gebruik van een cloud-app zoals Google Foto’s dan voegt deze app waarschijnlijk weinig toe.

Microsoft Photos Companion

De app maakt door middel van een QR-code een verbinding tussen de computer en je smartphone om zo foto’s over te kunnen zetten. Hierbij is het belangrijk dat beide apparaten in hetzelfde netwerk zitten. Is de verbinding tot stand gebracht dan kan je meerdere foto’s selecteren die overgezet moeten worden. De foto’s verschijnen vrijwel direct op je computer in de Foto’s app van Microsoft. Ontbreekt de optie voor het linken met je smartphone in de Foto’s app op je PC dan dien je de additionele preview functies te activeren in de applicatie.

De app is gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel