Microsoft Edge browser definitief verschenen: met donker thema en password sync

Microsoft heeft de definitieve versie van haar Edge browser uitgebracht voor Android. De app zit dus niet langer meer in beta. Samen met de release van de stabiele versie is de browser uitgebreid met een donker thema en kun je gebruik maken van de wachtwoord-synchronisatie.

Edge voor Android

In oktober bracht Microsoft de Preview-versie uit van de Edge browser. De browser die we onder andere uit Windows 10 kennen, maakte zijn debuut op de mobiele platformen. De beta-fase is afgerond en nu is de applicatie definitief beschikbaar in de Google Play Store. De browser maakt het mogelijk om vanaf de smartphone de pagina met één druk op de knop te openen in de browser op Windows 10.

Er zijn tevens een aantal nieuwe features toegevoegd. Zo kun je naast het lichte thema ook gebruik maken van een donker thema. Daarnaast is er ondersteuning toegevoegd voor het synchroniseren van wachtwoorden tussen de platformen waarop je de Edge browser gebruikt. Door in te loggen met je Microsoft-account kun je daarnaast favorieten en dergelijke synchroniseren tussen de browsers. Ook is er een Reading View aanwezig die het lezen van teksten prettiger maakt zonder overbodige poespas.

Je kunt Microsoft Edge voor Android downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Microsoft Edge
Microsoft Edge
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel