Microsoft gaat internetbrowser ‘Microsoft Edge’ uitbrengen voor Android

Android kan een nieuwe browser verwachten, en wel van Microsoft. Het bedrijf zal de Microsoft Edge browser, voorheen Internet Explorer, uitbrengen voor Android. Microsoft heeft in het verleden al meerdere apps ontwikkeld voor Android.

Microsoft Edge komt naar Android

Waarschijnlijk gebruik je om te internetten de Chrome-browser op je smartphone. Er zijn echter verschillende alternatieven in de Play Store te vinden. Denk aan Opera of Firefox. Binnenkort kunnen we de Microsoft Edge browser verwachten voor Android. Het bedrijf heeft namelijk bekend gemaakt dat de browser voor Android uitgebracht gaat worden. Vandaag is de browser al beschikbaar voor iOS.

Microsoft Edge Android iOS

Volgens het bedrijf is het een veelgestelde vraag om de browser uit Windows voor PC uit te brengen voor de smartphone. Daarbij kunnen de bezitters van een laptop met Windows 10 plus de Fall Creators Update gebruik maken van de functie ‘Continue on PC’. Hiermee kun je direct de openstaande pagina openen op je computer.

Microsoft Edge

Daarbij is ook gedacht aan functies zoals favorieten, leeslijst, nieuws-tab en meer. Op dit moment geeft het bedrijf aan dat de app voorlopig alleen in US-English beschikbaar is. Andere talen worden op een later moment toegevoegd. Op dit moment kun je je aanmelden voor de Preview-versie als je Windows Insider bent en deze software-versie ook gebruikt op je computer. We raden je dus nog even aan om deze stappen te laten gaan en te wachten totdat de app beschikbaar is in de Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel