Samsung Browser 6: nu voor ieder Android-toestel te gebruiken

Samsung-apps waren er doorgaans vaak alleen maar voor Galaxy-toestellen van Samsung zelf. Nu komt daar verandering in. Samsung heeft ‘Samsung Browser’ uitgebracht in de Play Store voor ieder Android-toestel.

Samsung Browser in Play Store

Samsung heeft de eigen internetbrowser voor Android bijgewerkt naar versie 6. Deze update zorgt ervoor dat de applicatie niet alleen meer werkt op Samsung Galaxy-smartphones maar ook op niet-Galaxy devices. Het enige vereiste is dat de telefoon draait op Android 5.0 Lollipop of hoger.

Samsung Browser

In de Samsung Browser kan gebruik gemaakt worden van verschillende functies. Eén van deze functies is de ingebouwde adblocker die in de app is te vinden. Een andere feature is de high-contrast modus die tekst makkelijker leesbaar maakt voor mensen met oogproblemen, zo meldt Samsung. Tevens is er ondersteuning voor de desktop Chrome-extensie, een vernieuwde ‘Chromium Engine’ en nog enkele aanpassingen doorgevoerd. Tevens is er een nachtmodus aanwezig.

Samsung Browser kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store via onderstaande button. Op dit moment betreft het overigens een beta-versie, voordat de definitieve versie verschijnt. De eerdere beta-versie was eerder al beschikbaar voor enkel de Pixel- en Nexus-toestellen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel