Microsoft stopt met Groove Music-app

Groove Music was de muziekdienst van Microsoft. Het bedrijf heeft nu bekend gemaakt te stoppen met de streaming muziekservice. De dienst begon onder de naam Zune Music en sinds 2015 heet het Groove Music.

Groove Music stopt

Groove Music houdt op te bestaan op Android en iOS. De applicatie was uitgebracht door Microsoft en was niet alleen een muziek-app, maar ook een streamingdienst. De muziekwinkel werd vorig jaar gesloten. De apps bleven echter werken om bijvoorbeeld MP3-bestanden uit OneDrive af te spelen. Dat gaat nu veranderen. Eerder was de dienst bekend onder de naam Zune Music en Xbox Music.

Groove Music app

De nieuwe informatie van Microsoft spreekt over het beëindigen van Groove Music. Per 1 december 2018 zal Microsoft stoppen met het laten werken van de Groove Music apps. Wellicht is het dan toch nodig om over te schakelen naar een andere muziekdienst zoals Play Music. De bestanden uit OneDrive blijven wel beschikbaar via OneDrive zelf.

Gebruikers van Groove Music op Windows 10, de Xbox en Windows Phone-apparaten worden niet benadeeld. Die app blijft gewoon werken.

Microsoft Groove
Microsoft Groove
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel