Mijlpaal! Google Play Services passeert 5 miljard downloads in Play Store

Een mijlpaal voor de Google Play Store vandaag want de Google Play Services is de eerste app in de store die de 5 miljard downloads passeert. De Play Services zijn een essentieel onderdeel voor de meeste Android telefoons en zorgen ervoor dat je van allerlei Google diensten gebruik kunt maken.

5.000.000.000 downloads

De Google Play Services worden automatisch gedownload en bijgewerkt naar elk Android apparaat dat verbinding kan maken met de Google Play Store. De app zorgt dan ook voor een koppeling tussen diverse diensten van Google. De app staat ook niet standaard in je lijst met up-te-daten applicaties omdat dit al automatisch op de achtergrond gebeurt.

Elke keer als Google weer een nieuwe API ontwikkelt en vrijgeeft voor ontwikkelaars, kunnen zij gebruik maken van een API via de Play Services. Sommige apps en synchronisatie van gegevens werken zelfs niet meer als je Google Play Services zou verwijderen. Inmiddels is het aantal downloads van de Google Play Services app over de 5 miljard heen. Eerder dit jaar maakte Google al bekend dat er zo’n 2 miljard Android apparaten actief zijn.

Google Play Services
Google Play Services
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel