Google Play Store rolt nieuwe beoordelingen voor games en apps uit in Nederland

Google is begonnen met het verspreiden van een nieuwe update voor de Google Play Store. De nieuwe beoordelingen bij games en apps zijn nu ook zichtbaar in ons land, zo ontdekte DroidApp. Daarnaast zijn bij verschillende applicaties ook nieuwe beoordelingen zichtbaar.

Nieuwe beoordelingen Play Store

In de Google Play Store worden vanaf nu de vernieuwde beoordelingen getoond. Het gaat om de recensies bij games die nu drie verschillende onderdelen laat zien. De onderdelen controls, gameplay en graphics worden apart beoordeeld en zo krijg je beter inzicht in de aparte onderdelen van een spel.

Nieuwe beoordelingen Play Store

Beoordelingen voor apps

Tevens komen we ook nieuwe beoordelingen tegen bij verschillende applicaties. Het gaat voornamelijk om applicaties die veel gedownload zijn. Zo zien we die bij Instagram, Facebook, Twitter, WhatsApp terugkomen, maar ook bij Flamingo en diverse andere apps.

App beoordelingen Play Store

Bij apps zien we bijvoorbeeld aparte beoordeling-percentages op een schaal van 0-100 procent voor ‘breaking news’, het delen van foto’s, het maken van een collage, het verzenden van geld, het starten van een gesprek en dergelijke. In onze ogen zijn de vele losse onderdelen bij recensies bij apps van minder toegevoegde waarde.

Play Store beoordeling

De nieuwe beoordelingen doken eerder al op in de Verenigde Staten. Overigens is het niet mogelijk zelf apart de onderdelen te beoordelen op dit moment. Toen de functie in de VS opdook, vorig jaar november, zagen we wel deze aanwijzingen. Ook in augustus vorig jaar zagen we de functie al voorbijkomen. Vermoedelijk maakt Google gebruik van het algoritme en de woordkeuze in beoordelingen om het cijfer samen te stellen. De nieuwe beoordelingen worden vanzelf, via een server-side update doorgevoerd.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel