Moto C en Moto C Plus aangekondigd: erg betaalbaar en flinke accu

Vanmorgen schreven we al over de roadmap van Motorola voor het komende jaar. Vandaag is een begin gemaakt met het waar maken van de plannen. De Moto C en Moto C Plus zijn zojuist door Lenovo-Motorola aangekondigd. Dit zijn betaalbare toestellen met prima specificaties.

Moto C

De eerste nieuwe lijn voor 2017 is officieel aangekondigd, nadat we vanmorgen schreven over de Moto roadmap 2017. De C-serie bestaat uit de Moto C en Moto C Plus. De Moto C is voorzien van een 5,0 inch display met een resolutie van 854 x 480 pixels. Daarbij is er 1GB aan RAM-geheugen, 8 of 16GB opslagruimte en een 2350 mAh accu. Er verschijnt een 3G-versie; met een 32-bit MediaTek 1.3GHz quad-core processor en een 4G Moto C met MediaTek 64-bit 1.1GHz quad-core processor.

Moto C

Bij de Moto C is er een 2 megapixel front-camera met selfie-flitser en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. Hoewel het nog niet bekend is of het toestel definitief in Nederland en België uitgebracht zal worden heeft Motorola het over ‘verschillende landen in Latijns-Amerika, Europa en Azië. De 3G-versie prijs begint bij 89 euro en 99 euro voor de 4G-versie. Dit betreft de versie met 8GB opslagruimte en komt volgens de fabrikant ‘begin van de lente’. Het lijkt er dus op dat dit ieder moment kan gebeuren.

Moto C Plus

De Moto C Plus is voorzien van 16GB opslagruimte met geheugenkaart-ondersteuning. Daarbij is er een 64-bit 1.1 GHz quad-core processor van MediaTek en is er afhankelijk van de regio 1 of 2GB RAM. Aan de voorzijde van het toestel bevindt zich een 5,0 inch HD-display en een 2 megapixel front-camera met flitser.

Moto C Plus

Aan de achterzijde is een 8 megapixel camera en het meest opvallend is de 4000 mAh accu, wat enorm is, zeker in deze prijsklasse. Overigens draaien allebei de toestellen op Android 7.0 Nougat. De prijs voor de Moto C Plus zal starten bij 119 euro en ook deze kunnen we ieder moment verwachten. Of dat ook voor Nederland geldt is niet bekend. Inmiddels is bekend dat de Moto C Plus volgende maand (in juni) in Nederland uitgebracht zal worden. De Moto C verschijnt voorlopig niet in Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel