Moto- en Lenovo-toestellen voortaan met voorgeïnstalleerde Microsoft-apps

Microsoft en Lenovo hebben de handen ineengeslagen. Lenovo- en Moto-toestellen zullen voortaan vanuit de fabriek geleverd worden met apps van Microsoft. Eerder sloot Microsoft al een vergelijkbare overeenkomst met Samsung. 

Microsoft apps op Moto-toestellen

Lenovo en Microsoft hebben bekend gemaakt dat hun premium-smartphones voortaan van Microsoft-apps worden voorzien. Het gaat onder andere om apps als Microsoft Office, cloud-dienst OneDrive en Skype. Naar verwachting zal Lenovo miljoenen toestellen verkopen en hierdoor hopen beide bedrijven klanten aan te kunnen trekken om de productieve apps te gebruiken.

Motorola Moto Z

Volgens Christian Eigen van Lenovo brengt het vooraf installeren van Microsoft-apps en diensten op hun apparaten, veel toegevoegde waarde aan consumenten van over de hele wereld. Het is niet bekend welke applicaties precies geïnstalleerd zullen worden. Het aanbod van Microsoft-apps bestaat namelijk uit meer dan alleen Word, PowerPoint en Excel.

Microsoft hoopt met dergelijke deals de animo voor de eigen diensten te vergroten. Op toestellen met Windows Phone worden de apps ook meegeleverd, maar dit besturingssysteem weet nog niet het gewenste succes te boeken. Eerder bereikte Microsoft met Samsung al een samenwerking waarbij toestellen werden uitgerust met Microsoft-apps.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel