Motorola begint uitrol Android Marshmallow voor Moto X Play en Moto X (2014)

Motorola bracht enkele dagen geleden de update naar Android 6.0 Marshmallow uit voor de Moto X Style. Vanaf nu is Motorola ook begonnen met het updaten van de Moto X Play en de Moto X uit 2014. Ook in Nederland is de update inmiddels aangekomen bij een aantal gebruikers. Marshmallow is de meest recente versie van het Android-besturingssysteem.

Moto X: Android 6.0 Marshmallow

Bezitters van de Motorola Moto X Style kregen vorige week al de update naar Android 6.0 Marshmallow. Nu breidt Motorola het aantal toestellen dat de update naar Marshmallow krijgt uit naar de Moto X Play en Moto X 2014. Motorola is hiermee een van de eerste fabrikanten die de update uitbrengt voor een niet-Nexus toestel. Eerder begon ook LG al met de uitrol van de update voor de LG G4.

Motorola voorziet haar toestellen van puur Android, waardoor er geen overbodige applicaties worden toegevoegd aan Android. Je kunt met Android 6.0 Marshmallow de permissies en rechten beheren waar apps toegang toe hebben. Tevens moet er een verbetering merkbaar zijn in het batterijverbruik. Een ander voordeel in Android Marshmallow is dat het geheugen van een geheugenkaart voor meer doeleinden gebruikt worden zodat het interne en externe geheugen als het ware samengesmolten wordt.

De update voor de Moto X Play en Moto X (2014) wordt vanaf nu uitgerold, zo laten gebruikers weten aan DroidApp. Mocht je nog geen melding hebben ontvangen op je smartphone kan je eventueel handmatig controleren op updates in het menu met instellingen. De update heeft het versienummer 24.11.18.

Lees ook: Review Motorola Moto X Play: accu-monster met uitstekende camera

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel