Motorola geeft 11 toestellen Android 6.0 Marshmallow

Motorola heeft bekend gemaakt welke toestellen de update naar Android 6.0 Marshmallow zullen krijgen.Daarnaast is er ander opvallend nieuws; Motorola zal een aantal eigen Moto-apps niet meer meeleveren op de toestellen.

Motorola: Android 6.0 Marshmallow

Fabrikant Motorola heeft het bericht naar buiten gebracht waarin de update-plannen voor haar toestellen wordt gepresenteerd. Naast de update naar Android 6.0 Marshmallow zullen een aantal voorgeïnstalleerde applicaties niet meer beschikbaar zijn na de update.

Motorola zal haar assistent, Moto Assist, niet meer meeleveren met de update. Deze toepassing is vergelijkbaar met de niet storen-modus. Ook de back-up app van Motorola, Moto Connect, biedt volgens de fabrikant ook niet meer de toegevoegde waarde die het eerst had. Tot slot zal ook de app Moto Migreren weggelaten worden. Deze applicatie is nu standaard in Android te vinden waardoor de optie ook overbodig is geworden.

Motorola Moto X Play

Wanneer de Android 6.0-update voor de Motorola-toestellen wordt uitgerold, durft het bedrijf nog niet te zeggen. Wel zegt Motorola dat het de hoogste prioriteit heeft met het ontwikkelen van de update. Echter benadrukt Motorola dat ze het pas uitrollen als ze zeker weten dat de updates helemaal goed zijn. De update komt beschikbaar voor de volgende toestellen:

Opvallend is dat de Motorola Moto E en de 1e generatie Moto G en Moto X er niet tussen staan. Vooral van de Moto E, die begin dit jaar werd uitgebracht, verwachten we dat de update nog wel bekend gemaakt zal worden, maar kan het zijn dat deze pas later aangekondigd gaat worden.

Bekijk ook:

Android 6.0 Marshmallow: deze toestellen krijgen de update

Lees ook

Reageer op dit artikel