MyFitnessPal app: groot datalek treft 150 miljoen gebruikers; neem maatregelen

Er is een groot datalek geweest bij de app MyFitnessPal. De gegevens van 150 miljoen gebruikers liggen op straat. De fitness-app die ook in Nederland veel gebruikt wordt, raadt mensen aan direct maatregelen te nemen.

MyFitnessPal hack

MyFitnessPal is een bekende applicatie waarmee je je voeding en fitness-activiteiten kunt bijhouden op één plek. De ontwikkelaar van de dienst, Under Armour, heeft bekend gemaakt dat het is getroffen door een datalek, waarbij de gegevens van 150 miljoen gebruikers op straat liggen. Hierbij gaat het om gegevens als gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden.

MyFitnessPal

Betaalgegevens zijn niet gelekt, omdat dit op een andere manier verwerkt wordt. Het lek zou in februari 2018 al zijn ontstaan, maar 25 maart werd MyFitnessPal pas op de hoogte gesteld. Onbekenden zouden daarbij mogelijk toegang hebben verkregen tot de gegevens.

Gebruikers zijn per e-mail geïnformeerd over de hack. Er wordt nu onderzocht hoe het lek heeft kunnen ontstaan, hiervoor werkt de ontwikkelaar samen met een beveiligingsbedrijf, zo laat Under Armour weten. Aangeraden wordt om als gebruiker van de app zo snel mogelijk het wachtwoord te veranderen.

MyFitnessPal: CalorieënTeller
MyFitnessPal: CalorieënTeller
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel