Nationale Herdenking MH17: zet je telefoon 1 minuut op vliegtuigmodus

In de Amsterdam RAI begint vanmiddag om 13:00 uur de Nationale Herdenking ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vlucht MH17. Malaysia Airlines roept telefoon-bezitters op, om hun toestel in flight-modus te zetten voor de oproep ‘Minute of Silence’.

Vlucht MH17 van luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines was 17 juli 2014 onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur toen het boven Oekraïne neerstortte. Hierbij kwamen 298 mensen om, waaronder veel Nederlanders.

Malaysia Airlines heeft een oproep gedaan om ter nagedachtenis aan de slachtoffers en de nabestaanden mee te doen aan de ‘Minute of Silence’. Het doel is om 1 minuut lang je telefoon in vliegtuigmodus te zetten om zo stil te staan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis. Via de speciale website van Minute of Silence wordt getoond hoeveel mensen met het activeren van de flight-modus, de minuut stilte in acht hebben genomen.

Met de Minute of Silence gaat het om het uiten van medeleven. Het complete programma van vandaag voor de Nationale Herdenking vind je hier op de website van de Rijksoverheid.

via

Lees ook

Reageer op dit artikel