Nationale IQ Test 2015 vanavond te spelen via smartphone

BNN zendt vanavond de Nationale IQ Test 2015 uit op de Nederlandse televisie. Met de IQ Test kan je je kennis en intelligentie op de proef nemen. Je kan natuurlijk met pen en papier meespelen, maar ook via je tablet of smartphone.

De Nationale IQ Test 2015

Elk jaar organiseert BNN de Nationale IQ Test. De 2015-editie van de BNN IQ Test wordt vanavond, woensdag 21 januari, uitgezonden op NPO 1. Tijdens de IQ Test wordt er op verschillende onderdelen van intelligentie gemeten:

  • Verbale intelligentie: woordenschat en verbaal redeneren
  • Technische en visuele intelligentie: ruimtelijk inzicht en visueel redeneren
  • Numerieke intelligentie: cijfermatig inzicht en numeriek redeneren

Het gemiddelde IQ van de Nederlandse bevolking ligt tussen de 85 en 115. Bij de BNN IQ Test wordt er een gemiddelde van 100 behaald. De uitzending van de Nationale IQ Test 2015 staat in het teken van ‘partners’. Getrouwde partners, tweelingen, danspartners, beroepspartners en sportduo’s nemen het tijdens de IQ Test tegen elkaar op. De presentatoren zijn Sophie Hilbrand en Ruben Nicolai.

Meespelen met de IQ Test 2015

Je kan zelf natuurlijk ook meespelen met de Nationale IQ Test 2015. De ‘ouderwetse’ manier is met pen en papier, waarna je je score handmatig controleert. De ‘moderne’ manier is meespelen via de computer (browser), tablet of smartphone.

Net voordat het televisieprogramma begint kan je meespelen via de Nationale IQ Test 2015 website op live.bnn.nl. Je hoeft dus geen app voor de Nationale IQ Test te downloaden!

De BNN Nationale IQ Test 2015 wordt vanavond om 20:30 uur uitgezonden op NPO 1. Na de uitzending kan je via de website ook de antwoorden van de IQ Test bekijken. De uitzending wordt 21 juni herhaald op NPO 3, om 20:30 uur.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel