De Nationale Wetenschapsquiz 2016: speel mee en test je wetenschapskennis

Wat weet jij over de wetenschap? Test je kennis tijdens de Nationale Wetenschapsquiz 2016 en speel mee via de app! De quizvragen lopen uiteen van onbewoonde planeten tot vragen over de natuur.

Nationale Wetenschapsquiz 2016

De Nationale Wetenschapsquiz 2016 wordt ook dit jaar weer uitgezonden op televisie. Op 25 december om 20:20 uur op NPO 2 kun je je kennis over de wetenschap testen. In de quiz stellen presentatoren Pieter Hulst en Ionica Smeets de vragen en thuis kun je meespelen.

De quiz wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en de VPRO. Wie meedoet aan de quiz kan leuke, wetenschappelijke, prijzen winnen zoals een rondleiding in Naturalis waarbij de T.rex Trix centraal staat. Ook een robotdinosaurus is te winnen door zoveel mogelijk juiste antwoorden.

Meespelen

Wil je thuis meespelen op je Android smartphone of iOS tablet dan kan dat. De VPRO heeft voor de uitzending een tweede scherm gemaakt waarop je mee kunt spelen met de quiz. De app is online te vinden via live.vpro.nl en je krijgt na het meespelen de antwoorden te zien. Veel succes met het beantwoorden van de vragen!

Lees ook

Reageer op dit artikel