Nederlanders lopen niet warm voor tweedehands Marktplaats-smartphone

Uit een onderzoek van Telecompaper is gebleken dat 98 procent van de Nederlanders geen tweedehands telefoon zou kopen via Marktplaats. Ongeveer veertig procent wil zelfs helemaal geen tweedehands smartphone.

Liever nieuw

In het onderzoek dat Telecompaper deed kwam naar voren dat 98 procent van de Nederlanders geen tweedehands telefoon via Marktplaats zou overwegen. Andere websites zijn niet in het onderzoek opgenomen en ook werd niet naar de reden gevraagd. Opvallend is dat 11 procent van de ondervraagden wel een tweedehands toestel zou overwegen als deze door een bekende of vertrouwde winkel werd aangeboden.

Van de ondervraagden staan jongeren en 65-plussers het positiefst over tegen de aanschaf van een tweedehandsje. 17 procent van de jongeren zou de aanschaf van een gebruikt toestel overwegen als deze bij een vertrouwde winkel gekocht kan worden. Over het geheel bekeken zijn Nederlanders wel iets positiever gaan denken over tweedehands telefoons. Dit jaar zegt 42 procent helemaal geen interesse te hebben in een gebruikte telefoon tegen 47 procent een jaar geleden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel