Nederlandse providers presteren uitmuntend in OpenSignal onderzoek

OpenSignal heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de kwaliteit en snelheid van de Nederlandse telecomnetwerken. Niet geheel verrassend scoort T-Mobile de meeste punten maar ook andere providers laten een verbetering zien.

T-Mobile nog altijd snelste

Over het algemeen genomen is de 4G dekking in Nederland prima geregeld, alle vier de telecomproviders scoren een dekkingsgraad van meer dan 90%. Zowel Tele2 als Vodafone scoren het best op het gebied van dekking gevolgd door T-mobile en KPN. Op het netwerk van T-Mobile zit de minste vertraging in je verbinding op 4G. Op 3G is dat een iets ander verhaal, daar is bij zowel Vodafone als T-Mobile even veel vertraging meetbaar.

Qua downloadsnelheid is T-Mobile met ruim 50 Mbps gemiddeld het snelste van de vier. KPN, Tele2 scoren rond de 40 Mbps en Vodafone blijft achter met gemiddeld 36Mbps al wist de provider er ten opzichte van de vorige test er 2 Mbps bij te scoren. Op 3G perst Vodafone er gemiddeld iets meer data uit dan T-Mobile doet, KPN scoort hier met 5 Mbps het laagste. Uploaden op 4G gaat het snelste bij T-Mobile maar ook KPN en Vodafone doen hier goede zaken. Tele2 scoort het laagst als het gaat om het versturen van je Snaps, Instagram stories of vlogs.

OpenSignal September 2018

Interessant wordt de eventuele fusie tussen Tele2 en T-Mobile, hierdoor lijkt de OpenSignal test volledig gedomineerd te gaan worden door de roze provider. Of die fusie ook daadwerkelijk plaats gaat vinden is nog afwachten. In totaal zijn er 312.699.324 metingen verricht op ruim 20 duizend verschillende apparaten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel