Nederlandse overheid lanceert Berichtenbox app voor digitale post

De Nederlandse overheid heeft sinds enkele jaren het online berichtenbox systeem MijnOverheid. Hierin ontvangen Nederlandse staatsburgers digitale post van bijvoorbeeld de Belastingdienst of gemeenten. Nu is er ook een app voor je smartphone waarmee je makkelijk op berichten kunt controleren.

Berichtenbox app

Ruim twee jaar geleden werd bekend dat de overheid berichten digitaal aan burgers wil gaan verzenden via een Berichtenbox applicatie. Hoofdpunt toen was dat de app het einde van de gehaatte, of geliefde, blauwe envelop van de Belastingdienst moest betekenen. Sinds vandaag is de Berichtenbox applicatie er dan eindelijk voor zowel Android als Apple.

berichtenbox app

Gebruikers loggen in in de applicatie na koppeling via je DigiD. Eenmaal ingelogd dan kan je aan de slag en lees je berichten van de overheid in de app. Het is hierna niet meer nodig om via MijnOverheid in te loggen. Via de app kan je ook post doorsturen naar andere e-mailadressen. Dankzij een notificatie mis je geen enkel digitaal poststuk van de overheid. Duidelijk is dat de app moet bijdragen aan het aantal online gelezen berichten.

berichtenbox app

De komende tijd zullen er meer functies toegevoegd worden aan de Berichtenbox-app van de overheid. Zo zou het op termijn mogelijk worden om berichten ook te verwijderen en te kunnen selecteren welke instanties jou een digitaal bericht mogen sturen.

Berichtenbox
Berichtenbox
Ontwikkelaar: Rijksoverheid
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel