Nest Cam-gebruikers kunnen statuslampje niet meer uitzetten

Google heeft een opmerkelijke wijziging doorgevoerd in de producten van Nest, waaronder de beveiligingscamera’s van Nest. Het statuslampje kan niet meer uitgezet worden, en veel gebruikers zijn daar helemaal niet blij mee.

Statuslampje van Nest Cam

Eigenaren van een Nest Cam hebben een mail ontvangen van Google waarin ze op het nieuwe gewezen worden. Voor de gebruikers van de Nest Cam, Dropcam en Nest Hello zal het niet langer meer mogelijk zijn om het statuslampje uit te schakelen. Tijdens het opnemen zal het lampje blijven branden, terwijl het lampje zal knipperen als de beelden live bekeken worden door de eigenaar. Dit heeft alles te maken met de privacy, zo stelt Google.

Nest app IQ Cam Indoor

Gebruikers zijn zacht uitgedrukt not amused met deze nieuwe stap. Op het support-forum van Google Nest klagen gebruikers steen en been. Veel mensen gebruiken de Nest Cam als beveiligingscamera, en dat speelt inbrekers natuurlijk in de kaart. Het lijkt er niet echt op dat Google de wijziging terug gaat draaien. Gebruikers die ongenodigde personen niet op de aanwezigheid van een beveiligingscamera willen wijzen, zouden het lampje af kunnen plakken.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel