Nexus 6P: glas zou zonder enige aanleiding barsten

Verschillende bezitters van de Huawei Nexus 6P hebben last van barsten in het glas. Het glas zou zowel aan de voor- als aan de achterkant van de Nexus 6P zonder enige aanleiding barsten. Bij de Nexus 4 waren er eveneens problemen met glas dat spontaan kon barsten.

Nexus 6P; gebroken glas

De Huawei Nexus 6P heeft bij een groep gebruikers een niet al te positieve indruk achtergelaten. Het glas aan de achterkant, rondom de camera, zou zonder aanleiding barsten. Daarnaast zou ook het scherm van de Nexus 6P zonder aanleiding gaan barsten. Volgens de bezitters van de Nexus 6P is er niet verkeerd omgegaan met het toestel.

De precieze oorzaak van het probleem is niet helemaal duidelijk. Wel zet metaal uit bij temperatuurverschillen, waardoor het glas in het ‘nauw’ gedreven wordt en hierdoor gaat barsten. Bij een eerder Nexus-apparaat, de Nexus 4, waren er ook gebruikers die problemen hadden met een gebarsten scherm. Het is niet bekend of de problemen met het gebarsten scherm specifiek bij één batch optreden, of dat het probleem meer Nexus 6P-toestellen treft.

Vanaf eind november zal de Huawei Nexus 6P in de Nederlandse winkels beschikbaar zijn. Vanaf vandaag ligt de Nexus 5X in de Nederlandse winkels. Voor een compleet overzicht met de prijzen, specificaties en gerelateerde nieuwsberichten kan je terecht op onze Huawei Nexus 6P pagina.

Lees ook

Reageer op dit artikel