Niantic Labs: Ingress en Field Trip niet langer meer onderdeel van Google

De game Ingress en de app Field Trip zijn niet langer meer onderdeel van Google. Niantic Labs, de ontwikkelaar van beide apps, gaat zelfstandig verder. Gebruikers worden overgezet naar eigen databases. Deze keuze van Niantic Labs is zeer waarschijnlijk het gevolg van de introductie van Alphabet, de overkoepelende onderneming waar Google nu ook onderdeel van is.

Niantic Labs

Niantic Labs gaat zelfstandig verder en wordt losgekoppeld van Google. Vermoedelijk heeft het bedrijf ervoor gekozen om zich niet voort te laten zetten onder Alphabet, de nieuwe overkoepelende naam van Google. Niantic Labs is maker van de augmented-reality game Ingress en de app Field Trip.

Ingress Header

Met deze beslissing zullen gegevens van gebruikers overgezet worden van Google naar de eigen systemen van Niantic Labs. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om dit niet te doen, waarna hun gegevens op of voor 11 september verwijderd zullen worden. Als je geen actie onderneemt zullen gegevens automatisch overgezet worden. Mocht je de overzetting van je gegevens willen voorkomen, kan je dat hier kenbaar maken via de Ingress Opt-out website. Gebruikers van de app Field Trip kunnen deze mogelijkheid vinden op de Field Trip Opt-out website.

Field Trip

Ingress is een populair spel met meer dan 12 miljoen downloads. Daarnaast wordt het spel door meer dan 250.000 gebruikers actieve gebruikers. Met de keuze om een eigen weg in te slaan wil het bedrijf nieuwe projecten lanceren in de toekomst. Beide applicaties zullen gewoon beschikbaar blijven voor Android en Apple iOS. Mocht je de apps willen proberen, dan kan je deze via onderstaande buttons gratis downloaden uit de Play Store.

Ingress Prime
Ingress Prime
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+
Field Trip
Field Trip
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel