Niantic lanceert vernieuwd Ingress Prime, gamers zijn niet blij

Ingress is al jaren te vinden in de Play Store en kent een trouwe fanbase, de game vormde de basis voor Pokémon Go. Nu krijgt Ingress zelf een grote update en een naamswijziging naar Ingress Prime, maar of de fans blij worden van dit nieuwe spel?

Ingress Prime

Al een tijdje is bekend dat Ingress een upgrade zou krijgen en dat daarbij flink wat zou veranderen. Wat meteen zal opvallen bij het starten van het nieuwe Ingress Prime is dat het grafisch allemaal flink is opgepoetst. Effecten zijn verbeterd en de navigatie binnen het spel zou ook verbeterd moeten zijn. Al dat nieuwe grafische geweld zorgt er wel voor dat je batterij sneller leeg zal lopen.

Ingress Prime game

Nieuw binnen de game is ook de manier waarop items in je inventory getoond worden en hoe je portal keys te zien zijn. Voor nieuwe spelers is er een uitgebreide nieuwe inleiding gemaakt om je kennis te laten maken met de game. Voor het hacken en aanvallen van portals zijn nu grotere knoppen en je kunt ook makkelijker een glyph hack uitvoeren.

Ingress Prime game

Binnen het spel is ook de selectie met artikelen die met echt geld gekocht kunnen worden uitgebreid. Duidelijk is dat Niantic hierbij gekeken heeft naar het verdienmodel bij Pokémon Go, eerder was het niet nodig om items te kopen, nu kan je er een aanzienlijk voordeel mee behalen.

Toch komt de nieuwe release met enige problemen, zo melden gebruikers constante crashes in de game, ook constateren spelers inlogproblemen en verdwijnende portals. In de Play Store zijn al enkele tientallen negatieve reacties op de update te vinden. Hier op de redactie krijgen we bij het starten van de game soms de tutorial te zien terwijl we enkele minuten daarvoor nog gewoon met de game door de stad liepen. Het hopen is dat Niantic deze problemen snel weet te tackelen. Ondertussen benieuwd geworden naar het nieuwe Ingress Prime? Download de game via de Play Store hieronder.

Ingress Prime
Ingress Prime
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel