Instant Payments: Voortaan niet meer in weekend of op feestdagen wachten op je geld

Mobiel bankieren is erg handig, maar in het weekend en op feestdagen kan er langere tijd overheen gaan. De grote banken maken nu gebruik van Instant Payments en hoef je niet meer te wachten op je geld.

Instant Payments

De grote Nederlandse banken werken vanaf nu met het systeem Instant Payments. Dit heeft als voordeel dat wanneer geld overgemaakt wordt van de één naar de andere bank, voortaan binnen een paar seconden op de rekening van de ander staat. Dit geldt niet alleen voor in het weekend, maar ook voor in de avonduren en op feestdagen, zo meldt de NOS. Dit systeem werkt nog niet bij iedere bank, maar alleen bij ING, ABN Amro, Rabobank, Regiobank, SNS, Knab en ASN Bank.

Tot dusver was het zo dat een overschrijving die in het weekend werd gedaan, pas op maandag verwerkt werd. Dan moest die dag niet ook op een feestdag vallen, want dan duurde het nog een dag langer. Hierdoor kon het wel drie dagen duren voordat de ander het geld op zijn of haar rekening had. In de afgelopen maanden zijn klanten overgezet naar het nieuwe Instant Payments systeem. Hierdoor worden 365 dagen per jaar, 24 uur per dag overboekingen verwerkt, tot een bedrag van 15.000 euro. Voor het eind van dit jaar, moeten ook klanten van kleinere banken overgezet zijn naar dit systeem.

Hoe dit ‘middeleeuwse’ systeem precies werkt, zie je terug in de onderstaande video van de NOS.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel