Nieuwe Facebook-tool: ècht zelf de invulling van je tijdlijn bepalen

Facebook gaat je nu ècht meer keuze geven in de weergave van je tijdlijn. Al langere tijd storen steeds meer Facebook-gebruikers zich aan het feit dat Facebook bepaalt wat je te zien krijgt.

Facebook tijdlijn

Met een nieuwe tool wil Facebook gebruikers zelfs de voorkeuren aan laten geven van hoe de tijdlijn samengesteld moet worden. In de nieuwe tool, die in de komende weken uitgerold zal gaan worden voor Android, krijg je verschillende opties te zien waardoor Facebook je timeline laat zien zoals jij dat wilt.

Facebook timeline

Het zal in de nieuwe tool mogelijk worden om bepaalde personen of pagina’s als eerste weer te laten geven in het overzicht. Daarnaast krijg je als gebruiker duidelijker inzicht in personen die je hebt ontvolgt en vervolgens weer kan volgen. Ook degenen die je nu volgt kan je vanuit de tool ontvolgen, zonder dat je diegene hoeft te verwijderen als vriend.

Facebook timeline

Facebook zal in de tool ook voorstellen doen voor nieuwe pagina’s. Deze worden gebaseerd op pagina’s die je nu al leuk vindt. Vanuit de Facebook app kan je vervolgens de pagina ‘liken’.

Facebook timeline

De nieuwe tool wordt vanaf nu uitgerold voor Apple iOS. In de komende weken zal de tool ook uitgerold gaan worden voor desktop en de Android-app.

Bekijk ook:

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel