Tal van nieuwe vrouwelijke emoji goedgekeurd door Unicode

Unicode heeft de vrouwelijke emoji goedgekeurd. Het voorstel was ingediend door Google. Het bedrijf hoopt hiermee de gendergelijkheid te bevorderen. Emoticons zijn erg populair en worden erg vaak gebruikt, we kunnen bijvoorbeeld een gevoel er beter door overbrengen.

Vrouwelijke emoji

Google heeft in mei een voorstel ingediend voor een reeks nieuwe emoticons. Het gaat hierbij om vrouwelijke emoji die de gendergelijkheid moet bevorderen. Daarnaast moet ermee geuit worden dat vrouwen een cruciale rol spelen in de wereld, zo liet Google eerder weten.

emoji vrouw

Van werkende mannen zijn er verschillende emoticons. Met de nieuwe emoji wil Google ook beroepen laten zien waarin vrouwen prima passen. Tevens kan er bij de nieuwe emoji gekozen worden om de huidskleur aan te passen. Dit is sinds enige tijd al mogelijk bij verschillende bestaande emoji, en zal ook dus bij de nieuwe smileys het geval zijn.

Unicode en Google breiden het aantal emoji uit met 11 nieuwe karakters. Daarnaast kan je binnenkort van 33 bestaande emoticons zowel een mannelijke als een vrouwelijke variant vinden. Wanneer we de nieuwe emoticons in Android en andere besturingssystemen gaan zien, is nog niet bekend.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel