Nikon lanceert SnapBridge-app: een automatische back-up van je foto’s

Nikon heeft voor Android de Nikon SnapBridge app uitgebracht. Deze applicatie zorgt ervoor dat je smartphone en je digitale (spiegelreflex-) camera met elkaar in verbinding blijven. Hiermee kan je je camera -op afstand- bedienen en daarnaast foto’s automatisch als back-up opslaan op je Android-apparaat.

Nikon SnapBridge app

De camerafabrikant Nikon heeft een applicatie uitgebracht voor Android; SnapBridge. Deze applicatie is een must voor de fotograaf die in het bezit is van een Android-smartphone of tablet. Niet alle Nikon-camera’s ondersteunen de handige applicatie. Ik ben zelf in het bezit van een Nikon D5000 en deze wordt door de applicatie niet herkend. De camera moet namelijk beschikken over Bluetooth. Door de toepassing van Bluetooth 3 Low Energy-technologie moet er geen grote impact optreden rondom het accuverbruik.

Wanneer de applicatie voor de eerste keer geopend wordt, dien je via je camera een verbinding te maken met een ‘smartapparaat’. Dit is in dit geval je Android-smartphone of tablet. Vanaf dat moment worden foto’s die je maakt met je digitale camera of spiegelreflexcamera automatisch gesynchroniseerd met je Android-toestel. Hierbij worden de beelden niet gecomprimeerd, zodat je de hoogste kwaliteit behoudt. Op die manier kan je foto’s bijvoorbeeld direct delen met je vrienden en familie. Ook kan je gebruik maken van de online opslagruimte Nikon Image Space. Hiervoor is een Nikon ID nodig.

Nikon heeft de SnapBridge applicatie nog van veel andere handige functies voorzien. Zo is het mogelijk om belangrijke camerafuncties te bedienen (remote control) en kan je de camera up-to-date houden met firmware-updates, de (wereld-)tijd en de GPS-locatie opslaan.

SnapBridge
SnapBridge
Ontwikkelaar: Nikon Corporation
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel