NL-Alert controlebericht wordt 3 juni 2019 uitgestuurd: dit moet je weten

NL-Alert moet op termijn het luchtalarm vervangen. Op 3 juni test de Nederlandse overheid wederom het digitale systeem middels een NL-Alert controlebericht. We zetten de details op een rij.

NL-Alert op 3 juni

De overheid roept burgers weer op, om te controleren of hun smartphone geschikt is voor het ontvangen van een NL-Alert. Het digitale alarmmiddel van de overheid wordt maandag 3 juni 2019 weer getest. Hierbij wordt om 12:00 uur precies een controlebericht uitgestuurd. Wanneer je deze ontvangt, betekent dit dat je smartphone geschikt is voor een NL-Alert.

NL-Alert

Een NL-Alert wordt gebruikt als vervanger of soms aanvulling op het luchtalarm, welke iedere eerste maandag van de maand te horen is. NL-Alert wordt al jarenlang getest, maar heeft het luchtalarm nog niet (volledig) vervangen.

In principe is het merendeel van de smartphones vandaag de dag ingesteld voor het ontvangen van een NL-Alert. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je de instelhulp doen via de website van NL-Alert. Het controlebericht welke je om 12 uur krijgt, ziet er uit zoals hieronder.

NL-Alert 03-06-2019 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel