NL-Alert controlebericht: vandaag krijg je een melding op je telefoon

Op iedere eerste maandag van de maand hoor je om 12:00 uur precies het luchtalarm afgaan in Nederland. Op dat moment wordt het alarmsysteem getest. Vandaag wordt naast het luchtalarm ook het digitale NL-Alert weer getest met een controlebericht. Dit moet je erover weten.

NL-Alert controlebericht op 3 december

Op 3 december, vandaag dus, zal de overheid niet alleen om 12:00 uur het luchtalarm laten afgaan, ook je mobiele telefoon zal afgaan. Vanmiddag wordt namelijk NL-Alert weer getest. Dit is het digitale middel van de overheid die burgers moet waarschuwen in geval van een noodsituatie. Denk aan een grote brand, natuurramp of aanslag.

Vandaag zal om 12:00 uur een controlebericht uitgestuurd worden. Hiermee kun je controleren of je toestel op de juiste manier is ingesteld. Op termijn moet namelijk NL-Alert de luchtalarmen vervangen. Omdat de techniek werkt via cell broadcast, werkt NL-Alert ook als het telefoonnetwerk overbelast is.

NL-Alert 3 december

Je kunt de instelhulp gebruiken op de website van NL-Alert, mocht je dit willen instellen. Overigens zijn de meeste telefoons die de laatste jaren zijn uitgebracht zijn al op de juiste manier ingesteld voor het ontvangen van een NL-Alert.

Je telefoon zal vandaag om 12:00 uur een hoop herrie maken, als je een NL-Alert Controlebericht ontvangt. Het bericht zal er zo uitzien;

NL-Alert 03-12-2018 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel