Vandaag ontvang je een NL-Alert controlebericht

Vandaag test de overheid weer het luchtalarm. Eén keer in de zoveel tijd wordt ook het digitale alarmmiddel NL-Alert getest. Vandaag kun je om 12:00 uur het NL-Alert controlebericht verwachten.

NL-Alert controlebericht

Als om 12:00 uur vanmiddag je telefoon een hoop herrie maakt, dan kan dat kloppen. De Nederlandse overheid test op deze dag het digitale alarmmiddel NL-Alert. Op termijn moet dit middel het huidige luchtalarm vervangen. Om te kijken of je smartphone goed is ingesteld, wordt tussen de middag een controlebericht gestuurd. Als je deze ontvangt, dan is je smartphone op de juiste manier ingesteld.

NL-Alert

De tekst van het controlebericht is als volgt;

NL-Alert 03-06-2019 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl

Wanneer je het controlebericht niet ontvangt, dan is je telefoon waarschijnlijk niet op de juiste manier ingesteld. Via de website van NL-Alert kun je de instelhulp doen, deze helpt je met het instellen van de juiste instellingen voor het ontvangen van deze berichten. Uiteraard kun je dit ook voorafgaand alvast checken.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel