Nokia 2 krijgt eindelijk Android 8.1 Oreo update

De Nokia 2 werd in oktober 2017 uitgebracht en dat gebeurde met Android 7.1.1 Nougat. Eindelijk is het zover dat HMD Global voor de Nokia 2 de update naar Android 8.1 Oreo heeft klaarstaan.

Android 8.1 Oreo voor Nokia 2

Het duurde lang, maar HMD Global heeft de Nokia 2 eindelijk bijgewerkt met Android 8.1 Oreo. De fabrikant bracht de Nokia 2 uit met Android 7.1.1 Nougat, en er werd enige tijd geleden gewerkt aan 8.0 Oreo. Echter liet dat nog lang op zich wachten en heeft het bedrijf besloten Android 8.1 Oreo te ontwikkelen.

Nokia 2.1

De update is nog niet direct overal beschikbaar. Degenen die deelnamen aan het beta-programma krijgen de update als eerst. Eerder gaf Nokia al een reactie waarom het uitrollen van deze update zo lang op zich liet wachten. De Nokia 2 is niet voorzien van Android Go, omdat deze aangepaste versie van Android er nog niet was. Dit kan ervoor zorgen dat de Oreo-update niet alleen nieuwe functies levert, maar ook enkele haperingen. Alles over de redenering kun je hier vinden.

Opvallend is dat de update naar Android 8.1 Oreo voor de Nokia 2 in 34 landen en bij 7 netwerken niet beschikbaar gesteld kan worden. Gelukkig horen hier Nederland en België hier niet bij, maar bijvoorbeeld wel het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Polen.

Het kan enige tijd duren voordat iedere Nokia 2 bezitter de update naar Android 8.1 Oreo krijgt. Nokia deelt haar informatie op haar website.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel