Nokia 2: Android 8.1 Oreo nu beschikbaar als beta-versie: meld je aan

HMD Global opent met regelmaat beta-programma’s voor haar toestellen voor software-updates. Het bleef enige tijd stil rondom updates voor de Nokia 2, maar eindelijk is er nieuws te melden over het betaalbare toestel uit Finland. Je kunt vanaf nu Android 8.1 Oreo beta downloaden.

Nokia 2 krijgt beta Android 8.1 Oreo

De update naar Android 8.1 Oreo voor de Nokia 2 lijkt aanstaande te zijn. HMD Global heeft zojuist het betaprogramma voor de Nokia 2 opengesteld. Dit betekent dat gebruikers aan de slag kunnen met de testversie van Android 8.1 Oreo. De betaalbare smartphone kwam op de markt met Android 7.1.1 Nougat en duidelijk is dat de telefoon de update naar Android 8.0 Oreo overslaat.

Nokia 2 Android 8.1 Oreo beta

Samen met Android 8.1 Oreo worden optimalisaties uit Android Go toegevoegd. Dit is een licht aangepaste versie van Android waarbij het OS afgestemd is op minder krachtige hardware. Dit zien we bijvoorbeeld terug in Go-apps zoals Google Maps Go. Uiteraard is de Google Play Store gewoon aanwezig met de update voor de Nokia 2.

Ben je in het bezit van een Nokia 2, dan kun je je hier aanmelden voor het beta-programma via Nokia Beta Labs. Wanneer de update vervolgens voor je toestel beschikbaar is, krijg je hiervan een notificatie op je toestel. Houd er rekening mee dat het hier gaat om een beta-versie waardoor het kan zijn dat er nog bugs in de update zitten. We verwachten over een paar weken de definitieve update naar Android 8.1 Oreo voor de Nokia 2.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel