Dit is de reden dat de Nokia 2 nog steeds geen Oreo-update heeft

Gebruikers van de Nokia 2 moeten nog steeds geduld hebben op een update naar Android Oreo. De betaalbare smartphone van HMD Global draait nog altijd op Android Nougat. Nokia legt nu uit hoe dat komt.

Nokia 2 updatebeleid stelt teleur

Nokia heeft meer uitleg gegeven over hoe het kan dat de Nokia 2 nog altijd op Android Nougat draait. Het betaalbare toestel zou zo lang op een update moeten wachten door wijzigingen die door Google zijn doorgevoerd, zo stelt Juho Sarvikas van HMD Global. De reden ligt bij de lancering van Android Go, de aangepaste versie van Android voor toestellen met basis specificaties.

Nokia 2 Android Oreo

De reactie van Juho Sarvikas is als volgt;

“Kort na de introductie van de Nokia 2 kwam Google met Android Go. Deze Android-versie is bedoeld voor toestellen met 1GB aan RAM-geheugen. Het is niet mogelijk om bestaande toestellen over te zetten op Android Go.” “We werken uitgebreid samen met Google en Qualcomm om Android Oreo alsnog beschikbaar te stellen voor de Nokia. Echter vereist Oreo veel meer van het systeem dan Nougat, en dit kan (grote) invloed hebben op de gebruikerservaring.”

Sarvikas geeft de gebruikers van de Nokia 2, twee opties. Optie één is om de telefoon op Nougat te blijven draaien. Deze levert een duidelijk betere gebruikerservaring. Optie twee is om de telefoon te updaten naar Android Oreo met de laatste features. Deze optie zal binnenkort via een website aangeboden worden, zo stelt Nokia. De update naar Oreo kan dus wel invloed hebben op de prestaties en snelheid van de Nokia 2. Vreemd genoeg verscheen in juni nog wel een beta-versie van Android 8.1 Oreo voor de Nokia 2.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel